♥·.¸¸.·´¯`Detik2 imbas kembali¯`·.¸¸.·


Seperti hari2 biasa aku melayari ym (yahoo messeger) disamping berwebcam bersama dengan teman 'chatting' ku iaitu pink (nama samaran) secara tiba2 fhone ku berdering di atas meja yang bersegi 4 bersebelahan tv ku... Nasib baik tak jatuh kat lantai... Adehh~

"hello, awak mlm ni member saya ajak lepak kat uptown seksyen 24... nak follow x... kalau nk sy datang terus amik awak..." secara tiba mengajak...
"nak... jup ek... nak gi siap2 skunk... da siap t sy mes awk ek nk g siap ni...." dgn excitednye...
"ok... sy pown da nk balik da ni... nak turun gi kat moto... pastu sy terus g amik awk ye... siap2 la skunk..." katanya...
"ok... nak gi siap2 la ni... t da sampai t gtaw ek.. bye..." dalam hati xsabarnye la... hehehe...

Aku pown terus menaip di ym pink tadi tok mengatakan yang aku akan sign out jup lagi dengan girangnya..

"kenapa??? nak kemana???" tanya pink...

Dgn sekilas senyuman dihadapan webcam aku membalas pertanyaannya...

"Adalah... hehehe... nak kuar ngn dye la... jup g dye nak dtg amik ni..."
"Owh..." pink seolah2 mengerti akan perasaan hatiku...

Hatiku berbisik 'tak sabar rasanya nk kuar dgn org tersayang excited pown ada ni...'
hehehe.... tetiba pemikiranku kuat menyatakan rasa mcm nk karaoke je kat uptown tu secara live... erk! entah kenapa hati terdetik sebegitu dan terasa ada sesuatu yang menarikku untuk memberanikan diri berkaraoke di atas stage yg seolah2 memanggilku 'marilah naik... tunjukkan bakat anda yg telah sekian lama tidak berkaraoke secara live itu' di uptowm shah alam... apa kes~! hahaha... tak salah kan~ belum cuba belum taw... cheewahh~!
naluriku kuat mengatakan lagu 'Keranamu Kekasih' nyanyian artis Illa Sabri yg pernah didendangkan dalam cerita gerak khas the movie... hahaha... amacam ada bran~! kehkehkeh... gelak aku bersendirian sambil menuju ke pintu bilik air... kesitu pulak aku berangan... adehhh~!

Pada masa yang sama gak... angan2 ku tadi sambung menyambung pulak... hmm... sblm aku buat nyanyian secara solo baik aku ajak My Ehem Ehem berduet... tersipu aku lagi sorang2... hehehe... nyanyi lagu 'Memori Berkasih', Achik (Spin) ft Siti Nordiana... hahaha... lagu feveret kami... adehh~ kalau gi karaoke je mesti xpenah 'miss' nk nyanyi lagu tu... ye la~ lagu ni kan sesuai dengan ktorangnye lifestyle ala2 manja gitu... adehh~ kesitu pulak pikiran aku ni... so swettttt~!

Selesai je mandi, acara utk memilih baju pulak... aduhhh~! ni yg tension ni kalau nk pilih baju kalau xsampai setengah jam mmg xsah... huh~! hmm... apa ek nk pakai baju tok mlm ni... hmm... baju romp kaler putih n yang ada topi ni ok gak.. yes~! da mcm berkenan je... hehehe... pastu kenakan dgn seluar yg baru beli ni... baru sesuwai~ ok~! siap sudah....

"hmm.. gi dating la tu.." rubee gemini bersuara... tersentak aku...
"haish... biase la... bukannye selalu... bila lagikan... hahaha..." dengan girangnya aku menutup pintu bilikku sambil tersengeh2 memikirkan terlalu excited sgt nak keluar dgn org yg tersayang katakan... jgn jelouse~! ahaks~

Ketiba ada plakk~! satu suara berbunyi ...

"kak ct, jgn lupa buang sampah skali.." kata housemate aku...
"ye la..." keluh aku... haish budak2 ni tak ley betul tengok aku gembira sikit.. ada je nk kena aku buat sebelum aku kuar... huh~!



(p/s : actually ada lagi sebenarnye nk type tapi da lupe sbb lama sgt simpan post ni... ni da 2 July 2010... adehh~! da ketinggalan lama da nk ingat balik time2 tu~ berabuk sudahh... huhuhu~! so... ni je la yg dpt dipostkan... ehe~)

2 comments:

Anonymous said...

hahahah, spe yang bsyara soh buang sampah tu seyh.. whahahahah, sumpah klako

..: CtKu :.. said...

hahaha~ siapa makan chili dye la terasa pedas~ adess~

Post a Comment

Sila Tinggalkan Comment Anda Disini.
Terima Kasih. Hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...